Bloggar & Bloggare

Priset som Årets viktigaste mama gick till Elaine Eksvärd

Vinnare av Årets mama 2016

I år utses sju mamas och en papa när tidningen mama delar ut sin årliga utmärkelse Årets mama. Priset Årets viktigaste mama gick till Elaine Eksvärd, för sitt starka driv och engagemang mot övergrepp på barn.

Andra vinnare var landslagsmålvakten Hedvig Lindahl som utsågs till Årets bragdmama, robotforskaren Danica Kragic Jensfelt som vann Årets framtidsmama, och modeprofilerna Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret som fick utmärkelsen Årets stilmamas. Under måndagskvällen avslöjades vinnarna under en exklusiv middag på stjärnkrogen Oaxen i Stockholm. Dit var ett antal av Sveriges starkaste opinionsbildare – självklart kända mammor – inbjudna för en kväll till förmån för Unicef. Mama är magasinet för mammor som ser massor av möjligheter i familjelivet.

– Med Årets mama vill vi hylla alla de fantastiska mammor som inspirerat och engagerat oss under året, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh. Det handlar inte om att någon är bättre på att vara mamma än någon annan, utan om att lyfta fram mammor som gjort avtryck under året.

Vinnare Årets mama 2016:

Vinnare av Årets mama 2016Vinnare av Årets viktigaste mama: Elaine Eksvärd

Motivering: Årets viktigaste bok, ”Medan han lever”, fick oss att gråta av både ilska och sorg. Hon tar debatten om sexuella övergrepp, och hon gör det för barnens skull.

Årets läsmama och läspapa: Ylva Hällen och Nassim Al Fakir

Motivering: Ylva väcker barnens fantasi med klassiskt sagoberättande i ett lekfullt format gärna med musik till. Nassim underhåller våra barn, inspirerar oss föräldrar och läser själv för sonen Tilo – trots att han själv har dyslexi. Priserna presenteras i samarbete med McDonald’s Bok Happy Meal och Läsrörelsen.

Årets inspiratörsmama: Julia Mjörnstedt Karlsten

Motivering: Hon skapar ljuvliga, miljövänliga filtar – och ger jobb åt utsatta människor. Priset presenteras i samarbete med KappAhl.

Årets stilmamas: Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret

Motivering: De hjälper oss att hitta stilen, och visar hur viktigt det är att boosta och peppa andra mammor. Årets stilmamas är Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret.

Årets framtidsmama: Danica Kragic Jensfelt

Motivering: Hon är robotforskaren vars mål är mer egen- och familjetid för alla mamas. Och att ge sin son en röst.

Årets bragdmama: Hedvig Lindahl

Motivering: Med en sådan klippa i målet var det ingen match för Sverige att ta ett historiskt OS-silver i fotboll.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.