Mode & Kläder, Skor & Accessoarer

Våren 2016 lanserar Vagabond skotrender med kampanjen The New Breed

The New Breed

The New Breed hyllar en ny generation unga talanger som genom sina yrkesval inspirerar och uttrycker kreativitet. Kollektionen har ett minimalistiskt, androgynt uttryck och tillsammans med modellerna Bianca O’Brien, Lydia Graham och Constance Power.

Kampanjen frontas av Bianca, Lydia och Constance och berättar om strävan och ambitionen hos tre unga kreatörer i London. Påstridiga, kultiverade och originella definierar och personifierar modellerna innebörden av ”The Modern Vagabond”. Kampanjen har fotograferats i London, en urban miljö som både matchar personligheterna och visualiserar vårens design estetiskt.

-Inför årets casting av modeller sökte vi efter profiler med ett intressant mindset. Målet är att kommunicera de värderingar som The Modern Vagabond står för, både genom att lyfta fram gruppen och samtidigt ge utrymme för de olika individuella stilarna, berättar Anna Fahle Björcke, Brand Manager på Vagabond.

Bianca O’Brien arbetar som journalist och redaktör på tidningen Under the Influence där hon behandlar ämnen inom samtida kultur; så som mode, konst, aktualiteter och musik. Constance Power tar plats på musikscenen både som musiker och dansare och Lydia Graham arbetar även som skådespelerska.

-Det finns olika sätt att vara kreativ på. För mig är det något som jag bara inte kan undvika. Även om det skulle vara lättare att leva ett liv utan att tänka på ett kreativt sätt så det är något jag måste göra varje dag, annars kan jag inte fungera, berättar Bianca O’Brien, modell och journalist.

The New Breed lyfter damkollektionen och tydliggör säsongens olika teman. Bianca, Constance och Lydia ackompanjeras av den manliga modellen George Culafic som porträtterar sportinfluerade skomodeller samt klassiska stilar för våren. Kollektionen genomsyras av en stark minimalistisk design och ett androgynt uttryck med inslag av en afrikansk färgpalett. Inspirationen kommer från tidigare årtal samt ett starkt driv framåt och visar Vagabonds utveckling och innovation inom skodesign.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.