Skor & Accessoarer

Uppsamlad plast från havet i adidas nya löparsko

Parley for the oceans

För att fira World Ocean Day, lanserar adidas och Parley for the oceans en begränsad upplaga av den och revolutionerande och efterlängtade löparskon. Prototypen visades upp redan under 2015 som en förebild av framtidens teknologi på marknaden. Från den 8:e juni, World Oceans Day, fram till augusti 2016 kommer en tävling vara öppen via adidas och Parleys Instagram konton.

För att lyckas bli ägare till 1 av dessa 50 skor som lottas ut, uppmanas man att delta i denna tävling genom att skapa en video som visar hur man undviker att använda plast som förbrukningsvara. Tävlingen kommer att aktiveras av Real Madrid managern Zinedine Zidane som kommer att uppmana folk att stödja Parleys ”Ocean Plastic program”.

– Det här är verkligen ett inspirerande samarbete mellan adidas och Parley och jag känner mig personligen engagerad till projektet med tanke på havets viktiga betydelse. Det adidas och Parley har åstadkommit, att förvandla förorenade plaster till en löparsko visar att även skräp som en gång varit livshotande för det marina livet kan återanvändas och återskapas till något användbart och utmärkande, säger Zinedine Zidane.

Skon är tillverkad av Parley Ocean Plastic®, uppsamlad plast från drabbade kustområden runt Maldiverna samt uppsamlade illegala fiskenät.Med målet om att utveckla och stötta nya teknologier för att återanvända och städa upp plaster från havet, har adidas och Parley lyckats skapa tekniska garnfibrer utifrån de uppsamlade plasterna. Tillsammans med adidas senaste och mest avancerade produktionsteknologier, adidas Tailored Fibre Technology, lyckas skon representera en unik design i kombination med funktion och förväntningarna hos en atlet. Resultat är en av många kommande adidas x Parley lanseringar.

– Löparskorn adidas x Parley är redan en ikon. Det är en sko med avtryck, en framtidssko som tar ställning. Vi ser verkligen fram emot att ta del av alla Instagram inlägg från dem som bidrar till kreativa idéer och stöttar vår resa och önskan om ett renare hav, Eric Liedtke, adidas Group Executive Board member responsible för globala varumärken.

Under slutet av 2016, kommer adidas x Parley redan att presentera en ny produkt, en ny version av en av adidas största löparskor som blir den första kommersiella produkten som kommer att finnas tillgänglig i en betydligt större utsträckning.

– Så mycket har hänt sedan vi påbörjade vårt partnerskap med adidas. Vi skapar nya standards, nya material och nya teknologier som är så långt ifrån den traditionella sportindustrin. Det är en pågående utmaning men nu har vi bemästrat det första steget. Nu kan vi börja ersätta vanligt plast med återvunnen plast* och vi är redo att sätta igång med ett långsiktigt arbete inom både kläd och skosegmentet, Cyrill Gutsch, grundare av Parley for the Oceans.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.