Övrigt

Shopping blir allt mer populärt på resan och turisterna vallfärdar till shoppinggallerior


Just nu är det shoppinghysteri i Dubai, där den årliga Dubai Shopping Festival äger rum under januari – med upp till 75 procent rabatt på märkesvaror. Under januari månad har svenskarnas bokningar till Dubai ökat med 17 procent jämfört med samma tid i fjol.

Dubai har på senare år växt fram som en av de största shoppingstäderna i världen. I Dubai finns världens största shoppingcenter, Dubai Mall, med 1200 butiker, 22 biosalonger, Dubai Aquarium, hockeyrink och nöjespark. Det finns ingen hejd på shoppingen i Dubai.

När svenska affärer satsar på annandagsrea lyses hela Dubai upp i en hel månad. Då äger Dubai Shopping Festival rum med modeshower, musik och upp till 75 procent rabatt på många märkesvaror. I fjol ökade resandet till Dubai från Sverige med nästan 30 procent. I år fortsätter den uppåtgående trenden och i januari, den stora shoppingmånaden, ökade resandet dit med 17 procent.

– Shopping under resan har generellt blivit viktigare för svenskar. Även för de som inte är shoppingsugna har världens största shoppingcenter något att erbjuda, allt från sandstränder och skidbackar till isrinkar och underhållning, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

I Sverige reser turister till Gekås i Ullared för att shoppa och nyligen öppnade Skandinaviens största shoppingcenter i Solna. Ändå ligger dessa shoppingcenter i lä jämfört med giganterna i Asien, dit turister vallfärdar för att shoppa. Så även svenskar som är ute och reser.

Ett annat land i Asien som satsar stort på shoppingturism är Malaysia. Här ordnas shoppingfestivalen Malaysian Mega Sales Carnival varje sommar för att locka turister till landet. Västvärlden ligger i lä jämfört med de asiatiska giganterna, och det största shoppingcentret utanför Asien kommer först på 14:e plats, Mall of America i Minnesota.

Källa Ticket

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.