Övrigt

Vart hämtar man sin hyrbil enklast? I stan eller vid flygplatsen?


Var ska man boka sin bil och var ska man hämta upp den när man kommer fram till sitt resmål? Är det smidigast att hämta bilen direkt vid flygplatsen vid ankomst eller ska man hämta den senare på stan eller vid hotellet. Allt beror på när man behöver den och hur länge man har tänkt att hyra den.

Vid många charterresor ingår transfer när man kommer fram så transporten till hotellet är redan ordnad. Då kan det vara lättast plocka upp bilen vid hotellet när man är framme. Om man inte har transfer ordnad så kan ett alternativ till taxi eller buss vara att hämta hyrbilen direkt vid flygplatsen. Då står bilen och väntar när man kommer fram. har man angivit vilket flyg man kommer med så kan hyrbilsföretaget anpassa upphämtningen vid eventuell försening. Utbudet av företag är oftast som störst vid flygplatsen vilken innebär att det finns fler alternativ när man jämför.

Att jämföra priser och villkor innan man hyr är det mest ekonomiskt fördelaktigast. Vid stora flygplatser kan de finnas många företag med en stor variation av bilar att välja på. Ofta har de liknande villkor men det kan skilja i detaljerna som t.ex. försäkringsvillkor och hur bilen skall återlämnas. Jämför priserna på en sajt som ställer flera bolag mot varandra på ett enkelt sätt. En sån sajt som också har specialiserat sig på hyrbilar vid flygplatser är hyrbilflygplatser.se. De fokuserar på att jämföra biluthyrningsfirmor som har kontor vid flygplatsen. Där kan du se priser från alla bolag på pats och jämföra deras avtalsvillkor på ett enkelt sätt. Vid stora flygplatser som Los Angeles Internationella Flygplats, Miami Internationella Flygplats, Stockholm-Arlanda Flygplats, London-Heathrow Flygplats, Málaga Flygplats finns det många olika företag och att jämföra kan löna sig.

Har man bara tillgång till parkering vid hotellet är det inga problem att hämta bilen direkt vid ankomst. Men behöver man bilen bara några dagar så är det nog lättare att hämta den i stan eller i närheten av boendet. Allt beror på ens egen individuella behov och hur man har planerat sin resa i landet. Det är dock smidigast att planera innan man åker och söka och boka innan man åker. Vid populära resmål och vid högsäsong är trycker på hyrbilsföretagen hårt och en del biltyper tar slut fort. Därför bör man boka i god ti om har specifika önskemål angående bil och utrustning.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.