Övrigt

TROOPER 666 finnas att beställa på Systembolaget den 8 oktober


Originalversionen av TROOPER släpptes i maj 2013 och blev en global succé. Premiumölet exporteras idag till 42 länder och har tilldelats en Guldmedalj av The British Bottlers Institute. TROOPER har visat sig vara ovanligt långlivad internationellt för en ny öl, och har lyckats upprätthålla den fantastiska exportsuccén med fortsatt stora ombeställningar från världens ledande återförsäljare.

TROOPER 666 har en djup, gyllengul färg och dofter av citrus och humle. Smaken är djup och karaktärsfull med toner av Golding, Bobec och Cascade humle. Iron Maiden ville skapa en traditionell ale med massor av smak och fyllighet och med en balanserad alkoholhalt.

-Våra fans har frågat efter en öl med högre alkoholhalt och det kändes helt rätt med 6,6 %! ”Trots kopplingarna till vår låt ”The Number of the Beast” kommer namnet TROOPER 666 i själva verket från uppgiften att det faktiskt var 666 soldater som deltog i ” Charge of the Light Brigade” under slaget vid Balaklava 1854. Enligt ingående forskning gjord av historikern Terry Brighton var det alltså fler än de 600 soldater som nämns i Tennysons berömda dikt. Säger Bruce Dickinson.

-Mottagandet av TROOPER Ale på den svenska marknaden har varit helt fantastiskt. TROOPER 666 blir en perfekt fortsättningen på TROOPER Ale som är en mycket god och uppskattad öl, säger Sari H Wilholm på Brands For Fans.

-Jag tycker att den smakar fantastiskt, och personligen föredrar jag att dricka den kall, direkt från kylen. Säger Bruce Dickinson.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.