Övrigt

Freedom Finance blir Zmarta Group och expanderar till Tyskland


2013 fick Zmarta Group, då Freedom Finance, en ny ägare i form av H.I.G. Capital. I samband med detta lades en ny strategi fast för att skapa Norra Europas främsta digitala förmedlingstjänst inom privatekonomiska tjänster.

Som ett led i den satsningen lanserades den privatekonomiska plattformen Zmarta på den svenska marknaden i februari i år. Tätt därefter följde lanseringar i grannländerna Finland och Norge där företagskoncernen sedan tidigare är verksam genom Freedom Rahoitus respektive Centum. Zmarta Group expanderar nu ytterligare genom lanseringen av Zmarta i Tyskland. Med den digitala plattformen ser företaget stora möjligheter att etablera sig snabbt på den tyska marknaden. Zmarta Group erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Freedom Finance och Centum. Gruppen erbjuder lån via nätet och mobilen, läs mer hos www.mobillåna.se. Där finns mer om olika typer av lån.

– Utvecklingen mot ökad digitalisering är den stora utmaningen för vår bransch och med Zmarta möter vi inte bara denna utveckling utan tar en ledande position, i Sverige och internationellt. Det känns naturligt att koncernnamnet speglar denna satsning, säger Björn Lander, VD för Zmarta Group.

Att svenska bolag expanderar utomlands är kul och skapar möjligheter till tillväxt och utveckling. Vilket är bra för Sverige.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.