Övrigt

Försvarets Bildbyrå


Försvarets bildbyrå (FBB) är Försvarsmaktens film- och bilddatabas. Filmerna och bilderna är tagna av Försvarsmaktens medarbetare, externa fotografer, Försvarets bildbyrå och Combat Camera. Bildbyrån är organisatoriskt en del av Combat Camera.

Försvarets bildbyrå består numera av två avdelningar pressbilder och pressrummet. I pressrummet kan du som journalist hitta underlag om aktuella händelser i Försvarsmakten, myndighetens bildsamling och pressmedelanden. Här finns även presskontakter för förband, skolor och centrum, samt Försvarsmaktens logotyp och vapen. Pressbilder finns i webbplatsens sökmotor, som också är Försvarsmaktens bilddatabas. Filmerna och bilderna är tagna av Försvarsmaktens medarbetare, externa fotografer, Försvarets bildbyrå och Combat Camera.

Samtliga bilder Försvarsmakten delar ut till allmänhet och press via bilddatabasen går att se utan att logga in. Där går det även att ladda ner fullupplösta bilder. Bilder letar man i Försvarsmaktens bildsök. För frågor kring bildhanteringen, ring Försvarsmaktens informationsstab på 08-788 88 88.

Foto: Johan Lundahl/Combat Camera.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.