Övrigt

Elsa Beskow kommer nu i pekboksformat


Pekboken som stimulerar språkkänsla, fantasi och självkänsla. Elsa Beskows bilder har älskats i alla tider och lämpar sig särskilt väl att umgås kring och diskutera tillsammans. I barnets ögon får de klassiska motiven nya dimensioner, samtidigt som viktiga förmågor utvecklas.

I Kreativa barn-serien finns sedan tidigare Min första bok om Carl Larsson, Min första bok om Ernst Billgren och Min första bok om Nils Dardel. Konceptet utvecklades av Susanne Hamilton, förlagschef och förläggare, och Caroline Karlström, kommunikatör, projektledare och grafisk designer, som ett sätt att ge barn möjlighet att tidigt i livet inspireras av konstens fantastiska värld och på ett naturligt sätt introduceras till kultur.

– Idag är det vedertagen kunskap att läsning från tidig ålder ger barnet många fördelar: bland annat ett försprång i skolan, självkänsla, fantasi och upptäckarglädje. Min första bok om Elsa Beskow är en bok att läsa tillsammans, barn och vuxna, för att utveckla de talanger som alla barn behöver längre fram i livet. På ett lustfyllt sätt lär sig barnet både att läsa och att tänka självständigt och fritt, säger Susanne Hamilton, författare och förläggare på Bokförlaget Langenskiöld.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.