Övrigt

Are You Here For The Game – En ny bok om den engelska fotbolls- och pubkulturen


Are You Here For The Game är en hybrid mellan en reportage- och guidebok, med vykort från dessa arenor och kartor som visar vägen till dessa pubar. Från norr till söder och väster till öster är detta berättelsen om fotbollen i Londons lägre divisioner. Om de varma och välkomnande fansen som längtar sig genom veckorna i väntan på att lördagen ska komma, klockan ska närma sig tre och matchen äntligen ska börja.

Och om deras älskade små fotbollsklubbar, naturligtvis. Are You Here For The Game innehåller reportage, supporterintervjuer, detaljerade kartor, initierade tips, klubbrekord, klubblegender och hårda fakta om: Brentford FC i väster, Leyton Orient FC i öster, AFC Wimbledon i söder och Barnet FC i norra London. Dessutom presenteras kortare texter om fler charmiga fotbollsklubbar att upptäcka i Londons utkanter.

En inbjudan att upptäcka ett annat London. För bortom det kommersialiserade Premier League lever den traditionella engelska fotbollskulturen vidare på luggslitna arenor med ståplatsläktare, tegelväggar och tak i korrugerad plåt. Bortom flaggskeppsbutikerna i centrala London pågår londonbornas riktiga vardagsliv i täta kvarter av viktorianska radhus med pubar i hörnet, där stammisarna träffas över en pint och några goda skratt.

Förord till boken är skriven av Sportbladets Erik Niva, en av Sveriges mest omtyckta sportjournalister, författare och krönikörer.

Lämna en kommentar

 

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.